Útvonal leírása
Túrakód: K-R_DK-ö
Túranév: Kerékpár rövidtáv DK-ötöd
Szilárd burkolat: 99 %
Nehézség:
Táv: 59.3 km
Szintidő: 03:40
Telj. idő: 04:15
Feltöltve: 2020.01.07.
Frissítve: 2020.03.09.
Bejárva:   2020.09.08.

Teljesítménytúránk 6 résztávból áll. Teljesítése 7 ellenőrzőpont-igazolást igényel.
A rajt és a cél ugyanott található: Rajt-Cél (Dózsa-ház) / 001QR / N46 39.154 E20 15.191.

Az épület közelében van lehetőség parkolásra is.
(A túra navigációjának elsődleges anyaga a letölthető nyomvonal. Ennek használata, vagy helyismeret hiányában nem ajánlott elkezdeni a túrát! A leírás nem helyettesíti a nyomvonal használatát, csupán kiegészíti azt.)
Amennyiben inkább kirándulnál, túráznál a nyomvonalon, az
ITT elérhető leírást, túrát javasoljuk!


1. résztáv: /Rajt-Cél (Dózsa-ház) - 4405-ös út, 1 km/
A rajt QR-kód beolvasását követően D-re, a boltíves híd irányába induljunk, melyen keljünk is át.
A túlsó oldalon haladjunk végig a Liget soron, majd balra (K) fordulva Szent Anna utca, jobbra (DK) Sáfrán Mihály utca útvonalon haladjunk. Az utca végén balra (K) Báthory utca következik, mely a Várhelyi útba torkollik. Itt jobbra (DDK) fordulva, követve az utat kijutunk a városból. A település határától, már a 45-ös főúton jutunk el első terepi ellenőrzőpontunk közelébe, a 4405-ös út elágazásáig (4,7 km), mely Derekegyház felé visz.  Közben, még a lakott terület szélénél rövid szakaszon, kerékpárúton haladva. A kereszteződésében térünk le balra (DK). Aktuális ellenőrzőpontunkat, bő egy kilométerre érjük el, jobbról, az erdősávnál, egy fa törzsén. (024QR).

2. résztáv: /4405-ös út, 1 km - Furioso Emlékpark/
A 4405-ös úton továbbhaladva, Derekegyháza szélétől kerékpárúton, a nyomvonalak találkozásánál kell jobbra, a tompaháti útra kanyarodnunk. Az első aszfaltos elágazásig együtt haladunk a kék négyszög jelöléssel, közben elhaladva a térképen is jelölt (kissé beljebb elhelyezkedő), 4-es számú ártézi kút mellett. Ha szükséges, frissítsük a kulacsokat! Az aszfaltutak kereszteződésében balra (KDK) kell kanyarodnunk, Tompahát felé.
Innen irányváltás nélkül jutunk a Furioso Emlékparkban található ellenőrzőpont közelébe.
A házak közé érve, a buszmegállónál kell jobbra (DNY), a park irányába fordulnunk. A lovaspark mellé érve keljünk át a kis hídon. Az emlékmű mellet, egy fatörzsén találjuk az igazoláshoz szükséges táblát (009QR).

3. résztáv: /Furioso Emlékpark - Derekegyház (DK)/
Ismét útra kelve, Derekegyházáig az idefele bejárt úton kell haladnunk. A nyomvonalak találkozását elérve, jobbra fordulva (K) menjünk tovább.  Kissé odébb, balunkon 56-os emlékhely látható a kerékpárút mellett.  Ellenőrzőpontunkat a település szélén, a kerékpárút 4405-ös úton történt átvezetése után találjuk, közvetlen az aszfaltcsík mellet, a jobbról lévő fán (025QR).

4. résztáv: /Derekegyház (DK) - Nagymágocs / Platán-sor/
Továbbhaladva, jobbunkon a kerített részen, ezen a vidéken szokatlan vadakat is megpillanthatunk. A kerékpárút végén az útra kényszerülünk. Ótompahát érintését követően, egy rövid szakaszon a kék sávval együtt haladunk. Elérve a mágocsi bekötőutat balra (ÉÉK) kell fordulnunk, hogy szűk 300 m-rel beljebb ismét begyűjtsünk egy ellenőrzőpontot, mely az útszéli platánfák egyikén található (026QR).

5. résztáv: /Nagymágocs / Platán-sor - Horthy-Fa/
Nagymágocsra beérve a nyomvonalak találkozásánál balra (ÉNY) fordulva, kitérőt teszünk a Horthy Fa tövéhez. Közben lehetőség nyílik belesni a Károlyi-kastély kapuján, vagy kár be is mehetünk az impozáns épületegyüttesig. Odébb, a másik oldalon szép faragott szoborcsoport látható. A település határában áthaladunk a Mágocs-ér felet, majd 2,5 km megtételét követően érünk el az ellenőrzőponthoz (010QR), mely az út baloldalán található, az erdő sarkánál.

6. résztáv: /Horthy-Fa - Rajt-Cél (Dózsa-ház)/
A pont rögzítését követően a 4406-os úton balra (ÉNY) forduljunk, eddigi irányunkkal megegyezően! Ez az út egészen Szentes határáig (13,4 km) vezet bennünket, miközben átszeljük Lapistó területét is. A 45-ös főutat elérve keresztezzük azt, majd haladjunk tovább a mágocsi úton a vasúti átjáróig. Itt átküzdve magunkat a szűk átjárón és a síneken, a város központja felé haladjunk. Az Y-elágazásban az Olimpiai Tölgynél (vén tölgyfa) tartsunk balra a Szent Imre Herceg utcába, a körforgalomig. Itt balra fordulva rögvest látómezőnkbe kerül kiindulási pontunk, mely időközben célponttá alakult (001QR).
Ne felejtsük el, most is kezelnünk kell a teljesítésigazolást az általunk választott módon!

Feldolgozták: Füsti-Molnár Viktória, Hernyik András, Valkai Árpád, Baráth László

Letölthető háttéranyagok:
(Nyomtatás: Word formátumot állólapként befűzött A4-re, utólagos A5-re vágással, PDF-et A5-ös állólapra javasolt.)
Ellenőrzőpont leírása (név, kód, elhelyezkedés, fellelhetőség): Word, PDF
Ellenőrzőpont és résztáv adatok (név, kód, koordináta, hossz és távolsági adat): Word, PDF
Szintidő és rész-szintidő adatok: Word, PDF
Útleírás: Word, PDF

Versenykiírás vándorserleg elnyerésére!
Kiírás: https://www.szenteskor.hu/dokumentumok/vandorderlegkiiras.pdf
Demókép: https://www.szenteskor.hu/dokumentumok/vandorserlegkepdemo.jpg


Túravezetéssel kapcsolatos információk ITT.
GPS igénylésével kapcsolatos információk ITT.
Kerékpár igénylésével kapcsolatos információk ITT.

Lenne egy kérésünk feléd! Tiszteld meg munkánkat és befektetett erőforrásainkat azzal, hogy a Szent-S-kör rendszerében látható módon teljesíted túráinkat, használod nyomvonalainkat, túraleírásainkat! Köszönjük.

Ha a túra leírásához módosítási javaslatod van, kérlek küldd el nekünk a turak@jupat.hu e-mail címre!

Kapcsolódó túrák
Azonosító Név
4 K-K_DK-h Kerékpár középtáv DK-harmad 1 3 65.5 km 04:00 5
4 K-R_D-ö Kerékpár rövidtáv D-ötöd 1 0 47.6 km 03:00 3
4 K-R_É-ö Kerékpár rövidtáv É-ötöd 1 0 45.6 km 02:45 3
Támogatók, segítők:
Médiapartnerek:
Honlap működtetők: