Útvonal leírása
Túrakód: K-K_ÉK-h
Túranév: Kerékpár középtáv ÉK-harmad
Szilárd burkolat: 99 %
Nehézség:
Táv: 65.8 km
Szintidő: 04:00
Telj. idő: 04:45
Feltöltve: 2020.01.07.
Frissítve: 2020.03.09.
Bejárva:   2020.09.08.

Teljesítménytúránk 4 résztávból áll. Teljesítése  5 ellenőrzőpont-igazolást igényel.
A rajt és a cél ugyanott található: Rajt-Cél (Dózsa-ház) / 001QR / N46 39.154 E20 15.191.

Az épület közelében van lehetőség parkolásra is.
(A túra navigációjának elsődleges anyaga a letölthető nyomvonal. Ennek használata, vagy helyismeret hiányában nem ajánlott elkezdeni a túrát! A leírás nem helyettesíti a nyomvonal használatát, csupán kiegészíti azt.)
Amennyiben inkább kirándulnál, túráznál a nyomvonalon, az
ITT elérhető leírást, túrát javasoljuk!


1. résztáv: /Rajt-Cél (Dózsa-ház) - Cserna-féle szélmalom/
A rajt QR-kód beolvasását követően délre (D) a boltíves híd irányába induljunk, majd keljünk is át rajta. Feljutva a körforgalomig balra (É) forduljunk. A városi szakaszon szenteljünk nagyobb figyelmet a track iránymutatásainak, és az alábbi útvonalon haladjunk! Tóth József utca, jobbra (K) Arany János utca, (irányváltás nélkül) Bajcsy-Zsilinszky utca, (trackek szétválásánál) jobbra (DDK) Bercsényi utca, jobbra- szemben (D) Kolozsvári utca, balra (K) Attila utca (vasútátjárón át). A körforgalomnál egyenesen, változatlan irányba keljünk át a 4516-os útra. Ez Fábiánsebestyén érintésével kivisz bennünket az innen 16,8 km távolságban lévő első terepi ellenőrzőpontunk közelébe. Az 51-es kilómétertáblát elhagyva az erdő túlsó sarkán, a csatornán innen, balra (É) a földútra kell kanyarodnunk, hogy a Cserna-féle szélmalom mellett fellelhető kontrolpontunkat felkeressük (012QR).

2. résztáv: /Cserna-féle szélmalom - Eperjes (Focipálya)/
Visszatérve az aszfaltútra, eredeti irányunkat tartva, balra (K) folytatjuk túránkat. Az út Újváros érintésével ér el a 7,3 km-re lévő megyehatárt. Elérve a 4403-as út kiágazását, forduljunk rá (É), mely az útminőség romlásával is jár. I
dőközben összefonódunk a kék sávval, melyet a résztáv hátralévő részében követünk. Eperjes határában, a focipálya sarkánál egy nyárfán vár ránk ellenőrzőpontunk (029QR).

3. résztáv: /Eperjes (Focipálya) - Ecseri templomrom/
Pontkezelést követően át kell haladnunk a településen, majd a túlsó oldalán a tavacskánál balra (NY), de maradva a 4403-as úton, távoznunk a lakóházak közeléből. (Közkút több helyütt, itt a kivezető szakaszon is fellelhető!) Erről az útról a 4402-es útra jobbra (ÉNY) kell letérnünk, mely a második aszfaltos lehetőség a falu szélétől 4 km-re. Ez a Cserebökényi pusztát átszelő 10,7 km-es út, a merevvázas bringát használó, 25 mm-es, 8 bar-os gumit viselőknek nehezen szerethető szakaszokat is tartogat! Cserébe a puszta (számomra csodálatos) látványát adja itt-ott, mely sokakban feledtetni tudja az ezzel járó (szó szerint) megrázó élményeket. Elérve a 4401-es utat jobbra (ÉK) fordulva, bő 300 m után le is térünk róla, balra (ÉNY) a házak irányába. Haladjunk egyenesen. Itt mát
látniis fogjuk balunkon az Ecseri Templomromot, mely ellenőrzőpontunk is (014QR). A rom előtti tégla oszlop/ülőke egyikén találjuk a táblát.

4. résztáv: /Ecseri templomrom - Rajt-Cél (Dózsa-ház)/
Csekkolást követően, visszatérve a 4401-es útra, jobbra (DNY) induljunk! Ez az út elvisz bennünket, Kajánújfalu mellett elhaladva a 45-ös út kereszteződéséig (10 km). Itt balra (DNY) forduljunk, majd kissé odébb, a Termál-tó mellett térjünk ki jobbra a kerékpárútra, mely bevisz bennünket Szentes szélére. A városi szakaszon szenteljünk ismét nagyobb figyelmet a track iránymutatásainak, és a vasúti átjárót követően az alábbi útvonalon haladjunk! Bajcsy-Zsilinszky utca, (irányváltás nélkül) Arany János utca, balra (D) Tóth József utca, (körforgalomnál) jobbra (NY) Kossuth Lajos utca. Itt rögvest látómezőnkbe kerül kiindulási pontunk, mely időközben célponttá alakult (001QR).
Ne felejtsük el, most is kezelnünk kell a teljesítésigazolást az általunk választott módon!

Feldolgozták: Füsti-Molnár Viktória, Hernyik András, Valkai Árpád, Baráth László

Letölthető háttéranyagok:
(Nyomtatás: Word formátumot állólapként befűzött A4-re, utólagos A5-re vágással, PDF-et A5-ös állólapra javasolt.)
Ellenőrzőpont leírása (név, kód, elhelyezkedés, fellelhetőség): Word, PDF
Ellenőrzőpont és résztáv adatok (név, kód, koordináta, hossz és távolsági adat): Word, PDF
Szintidő és rész-szintidő adatok: Word, PDF
Útleírás: Word, PDF

Versenykiírás vándorserleg elnyerésére!
Kiírás: https://www.szenteskor.hu/dokumentumok/vandorderlegkiiras.pdf
Demókép: https://www.szenteskor.hu/dokumentumok/vandorserlegkepdemo.jpg


Túravezetéssel kapcsolatos információk ITT.
GPS igénylésével kapcsolatos információk ITT.
Kerékpár igénylésével kapcsolatos információk ITT.

Lenne egy kérésünk feléd! Tiszteld meg munkánkat és befektetett erőforrásainkat azzal, hogy a Szent-S-kör rendszerében látható módon teljesíted túráinkat, használod nyomvonalainkat, túraleírásainkat! Köszönjük.

Ha a túra leírásához módosítási javaslatod van, kérlek küldd el nekünk a turak@jupat.hu e-mail címre!

Kapcsolódó túrák
Azonosító Név
4 K-K_DK-h Kerékpár középtáv DK-harmad 1 3 65.5 km 04:00 5
4 K-R_DK-ö Kerékpár rövidtáv DK-ötöd 1 0 59.3 km 03:40 4
Támogatók, segítők:
Médiapartnerek:
Honlap működtetők: